Hawaiidrømmen // 12. Jeg har mødt min fremtidige arbejdsgiver!

Weekendtanker på en torsdag

Klokken er 15:07, det er torsdag og jeg er officielt gået på weekend. What a life!  

Til højre for mig står en surdej, der mest af alt ligner noget, der har tænkt sig at overtage verdensherredømmet. Surdej er åbenbart pjattet med 30 grader plus – og jeg er pjattet med surdej så alt er godt. Nogle af mine mål for oktober måned er at nogle af vores hverdagsrutiner som eksempelvis sund(ere) mad, træning og bagning falder på plads. September måned har været meget one-day-at-a-time og det er sådan set også dejligt på rigtig mange måder. Den måde at leve på, vil vi helt klart forsøge at holde fast i på nogle punkter, men der har også været ting, der har gjort det rigtig svært. For eksempel i forhold til god sund mad og træning – to ting, jeg selv føler er utrolig vigtige for at hverdagen kan fungere. Og for eksempel i forhold til vores budget. Jeg tror at det med, at vi lejede en umøbleret lejlighed har været noget af det sværeste for os at håndtere. Især fordi vi ikke har haft en bil og bare kunne køre ud og købe ALT hvad vi manglede på én gang. Vi har praktisk talt samlet ting sammen i løbet af hele september måned og det har gjort det virkelig svært at finde ud af, hvor mange penge vi egentlig har brugt. Der er styr på det. Det hele står skrevet ned i et Excel-ark – for på et eller andet tidspunkt skal vi sælge det hele igen og helst tjene i hvert fald 50% hjem. Men vi har kunne mærke det i hverdagen, når kontanterne, som egentlig skulle bruges til mad, pludselig blev overleveret til en ham eller hende, der lige kom forbi med to skamler, som vi havde brug for. Og vi har kunne mærke det, når vi kun var halvvejs i måneden og allerede havde overført ekstra penge fra opsparingen to gange.

Det er hammer dyrt at bo på Hawaii og det er ikke kommet som et chok for os. Men det har taget cirka en måned at finde ud af hvordan vi skal gøre tingene, hvad vi skal købe hvor – for at spare flest penge – og hvor meget vi har råd til at spise ude. Det kan godt være super udmattende “hele tiden” at skulle navigere rundt i priser og holde øje med kontoen. Og så får man naturligvis også lidt et chok hver gang, man lige får en idé om at det kunne være lækkert med avocado i retten eller frisk tomat på brødet 🥑🍅. Jeg tror aldrig jeg helt vænner mig til at skulle vælge de gode sunde ting fra på grund af pengene. Man må sige at det er noget af et privilegium at bo i Danmark og have adgang til friske sunde råvarer til så billige priser, det skal man sætte stor pris på.

Når det så er sagt, så lever vi heller ikke usundt. Vi spiser hjemmelavet mad mellem fire-fem gange om ugen og har kun spist pomfritter så mange gange at det kan tælles på én hånd haha… Til gengæld nyder vi det virkelig også, når vi så spiser mad udefra🤤. Måden at leve på her gør bare at man skal være lidt ekstra kreativ, når man gerne vil have grøntsager i maden, snacks med på eventyrene og supplere sin kost, der ellers består af açai bowls, sushi, shoyu chicken og lækre burrito bowls. Derfor, står den surdej nu også og bobler ved siden af mig.

Jeg har eksperimenteret lidt med bagning af boller herovre 👩🏼‍🍳. Desværre har de ikke noget, der bare så meget som ligner rå gær. Tørgær her, er heller ikke det samme som tørgær i Danmark. Derfor er jeg virkelig meget på udebane og det er formentlig ikke opskriftsindlæg, I kommer til at se mest af det næste års tid. De første to omgange boller var en fiasko. Tredje gang var okay, men alligevel kaster jeg mig altså ud i et surdejsprojekt nu. Så må vi se hvordan Hawaii-surdejen har det med at lave boller!

Nu kom det til at handle rigtig meget om surdej og mad og rigtig lidt om den weekend, der venter, når C kommer hjem fra arbejde lidt senere i dag. Ugen har været lang og hård og alligevel føles den nu, som om den forsvandt på et split sekund. I mandags sad jeg fra tidlig morgen til omkring klokken 18 og knoklede på for en kunde. I går og i dag har jeg heldigvis været færdig lidt før og nu føles det ekstra godt at gå på weekend 👏🏼.

Selvom det lyder meget unlike me har vi faktisk ikke planlagt vores eventyr i denne weekend. Måske får vi plads til en hike. Måske fylder vi dagene med strand og solskin. Én ting er i hvert fald sikkert – jeg glæder mig, ligesom jeg gjorde sidste weekend og weekenden før den.

Ha’ en skøn weekend derude! 💕

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Ældre indlæg

Hawaiidrømmen // 12. Jeg har mødt min fremtidige arbejdsgiver!