Hold styr på dine eventyr med den perfekte notebook

Syndige lørdagssnegle med kanel

Hvis du er til den ægte duft af traditionel dansk bager så er du helt sikkert fan af kanelsnegle. Jeg ELSKER dem, men selvom jeg spiser bagerens snegle med øjnene, er jeg faktisk mere til den hjemmebagte bløddejssnegl med godt med kanel og kardemomme. Man går næsten heller aldrig galt i byen når man serverer dem lune med hvid glasur for venner og familie, men der er faktisk utrolig stor forskel på opskrifter på de syndige lækkerier. Der er mange gode bud at finde både på nettet og i bagebøger – de her er dog de bedste jeg nogensinde har forsøgt mig med! Opskriften er en god blanding af den opskrift jeg havde med i min 11 år gamle julebagebog og så lidt eksperimentering hist og her. Be aware.. de er super vanedannende!

Ingredienser (ca. 40 stk.)

  • 50 g. gær
  • ca. 650-700 g. hvedemel
  • 3 dl. skummetmælk
  • 3 æg
  • 100 g. sukker
  • 100 g. blødt smør
  • 1 1/2 spsk. kanel
  • 1 1/2 spsk. kardamomme
  • 2 tsk. vaniliepulver
  • 1 tsk. fint salt

Remonce

  • 250 g. smør
  • 100 g. sukker
  • 150 g. brun farin
  • 4 spsk. kanel

Glasur

  • flormelis
  • vand

Fremgangsmåde

Lun mælken i en gryde til den er lige godt håndvarm. Hæld mælken over i en stor skål og smuldr gæren heri. Pisk med piskeris til gæren er helt opløst.

Kom den bløde smør i den lune væske og pisk indtil smøren er smeltet.

Tilsæt sukker, kanel, kardamomme, vaniliepulver og æg. Pisk godt til du har en ensartet masse.

Kom salt sammen med hvedemelen og tilsæt blandingen lidt ad gangen til æggemassen. Ælt godt med hænderne eller med dejkroge. Bliv ved med at tilsætte mel til du har en klistret men smidig dej. Kunsten er at den ikke bliver for tør. Ælt godt i et par minutter.

Sæt dejen til hævning tildækket et lunt sted i ca. 45 min. til 1 time.

Imens laver du remoncen: Kom smøren i mikroovnen i ca. 30 sek. så den lige bliver lidt blød. Tilsæt sukker, brun farin og kanel og rør til en ensartet masse. Stil til side.

Gør to-tre bageplader klar med bagepapir.

Del dejen i to og rul hver del ud til et rektangel på omkring 1 cm. i tykkelse.

Smør remoncen på dine to rektangler og rul dem så stramt sammen til to pølser som muligt.

Skær skiver på ca. 2 1/2 cm. og placer sneglene på bagepladerne. Giv dem et lille tryk med kniven så de lige flader lidt ud.

Lad dem hæve lunt og tildækket i ca. 20-30 min.

Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).

Pensl sneglene med sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen i 13 min. til de er gyldne men stadigvæk bløde og luftige.

Lad dem køle af før du pynter dem med glasur (bland flormelis og vand voíla).

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Ældre indlæg

Hold styr på dine eventyr med den perfekte notebook