Brunch på SULT

Double Chocolate Muffins

Jeg elsker chokolade! Jeg kunne ikke sige det nok gange. Med mig, går du aldrig galt i byen med en chokoladekage – uanset hvor simpel den er.

De her lækre chokolademuffins er med kærnemælk, som gør dem lidt ekstra saftige. Og med den sprøde hævede top og de store chokoladestykker, kunne det næsten ikke være bedre. Opskriften er et resultat af masser af research og så en lidt for chokoladeglad pige, der har prøvet sig frem lidt for mange gange!

Har de stået et par dage på køl, kan du med fordel pynte dem med lidt glasur, men ellers anbefaler jeg at du spiser dem lune til kaffen (jeg drikker selvfølgelig ikke kaffen…).

Bon appetit!

Ingredienser (15-16 stk.)

  • 300 g. hvedemel
  • 80 g. kakaopulver
  • 100 g. smør
  • 250 g. sukker
  • 3 dl. kærnemælk
  • 2 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. natron
  • 1/2 tsk. groft salt
  • 1 tsk. spids espresso pulver
  • 100 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200? (alm. ovn)

Smelt smørret i en gryde eller i mikroovnen.

Pisk sukker og æg sammen ved høj styrke til en lys og luftig masse.

Hæld kærnemælk og smørret i massen og pisk ved mellem styrke til det hele er ensartet og glat.

I en anden skål blandes mel, bagepulver, salt, natron, espressopulver og kakaopulver. Sigt den tørre melblanding over i æggemassen og vend det hele sammen med en dejskraber.

Hak nu den mørke chokolade groft. 2/3 af den kommer du op i dejen og rører rundt. Den sidste tredjedel gemmer du lidt.

Fordel 15-16 muffinsforme på en bageplade og fyld formene op til 2/3 med dej.

Bag muffins’ne først i 10 minutter. Tag dem ud og drys det resterende hakkede chokolade på toppen af hver muffin. Stil dem tilbage i ovnen og bag dem yderligere 8-10 min.

Jeg kan bedst lide at opbevarer dem i køleskabet, men ellers skal de i tætlukkede poser for at holde sig bløde og saftige.

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Ældre indlæg

Brunch på SULT