Double Chocolate Muffins

Grove Kernebrød med solsikkekerner & sesam

Dette er faktisk en opskrift på knækbrød, men da de er lidt ekstra tykke har jeg valgt at kalde dem kernebrød. Til gengæld mætter de også helt fantastisk godt – og så smager de altså bare virkelig lækkert!

Jeg er ret stor fan af knækbrød, men man kan godt blive lidt træt af Wasas tynde skiver, så i søndags besluttede jeg mig for at lave min egen erstatning og det kan jeg efterfølgende godt se at jeg bliver nødt til at gøre lidt oftere, for de blev smadder gode. Det kan godt være de ikke blev ultratynde denne gang og ikke ligefrem “knækker” men de smager ligeså skønt som knækbrød. 

Denne omgang er med grahamsmel og to forskellige kerner, men jeg er sikker på at man sagtens (og muligvis med fordel) kan smide flere forskellige kerner i for at gøre dem ekstra spændende. Desuden kan du også blot give dem en ekstra omgang med kagerullen hvis du gerne vil have dem ligeså tynde som “rigtige” knækbrød.

Ingredienser (1 bageplade)

  • 200 g. hvedemel
  • 40 g. rugmel
  • 100 g. grahamsmel
  • 150 g. sesamfrø
  • 200 g. solsikkekerner
  • 1½ tsk. salt
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 spsk. lys sirup
  • 4 spsk. rapsolie
  • ca. 2 dl koldt vand
  • vand til pensling

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 210 grader (alm. ovn)

Bland solsikkekerner og sesamfrø i en skål.

Bland de tre forskellige typer mel sammen med salt, bagepulver og 2 dl. af kerneblandingen.

Tilsæt olie, sirup og vand imens du rører i melblandingen.

Ælt dejen med hænderne til den er smidig, men ikke klistrer til dine hænder.

Form dejen til en kugle og tryk den flad på et stykke bagepapir. Rul den flad med en kagerulle til den har en tykkelse på ca. 1-1½ cm. Hvis du vil have dem knækbrøds-tynde anbefaler jeg at dejen har en tykkelse på ½ cm.

Træk dejen (+bagepapir) over på en bageplade og pensl nu dejen godt med vand. Hæld resten af kerneblandingen ud over dejen og rul med kagerullen til kernerne har sat sig fast ned i dejen.

Giv dejen det snit du ønsker, uden at skille stykkerne ad. Det gør det blot nemmere når dejen har været i ovnen.

Bag kernebrødene i 18-25 min. alt efter hvor sprøde du ønsker dem. Mine fik 21 min. denne gang, men kunne nok godt have fået et par minutter mere.

Tag kernebrødene af den varme bageplade og lad dem køle af på en rist. Først når de er helt kolde, kommes de i en tindåse for at holde på sprødheden. Det er vigtigt at de ikke ligger og suger fugt, for så bliver de bløde.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Ældre indlæg

Double Chocolate Muffins