9 bøger jeg drømmer om at læse denne sommer

Torsdagstip // Pift din jobansøgning op med dette enkle værktøj!

[Indlægget indeholder reklamelinks markeret med *]

Hvis der er noget, jeg hader, så er det faktisk at sælge mig selv. Jeg synes virkelig det er træls sådan at skulle gøre opmærksom på alle mine bedste kvaliteter og finde på argumenter for hvorfor netop jeg, er helt fantastisk. Det har jeg faktisk altid haft det svært med. “Hvad er du god til?” blev jeg spurgt, da jeg som 13-årig var til jobsamtale i en blomsterhandler. Senere, i baglokalet hos det lokale supermarkedet blev det til “hvorfor vil du gerne arbejde her?” og jeg sad der som 17-årig og ville egentlig bare gerne tjene lidt ekstra lommepenge. Nu er spørgsmålene væsentlig sværere. “Kan du nævne dine fem stærkeste- og fem svageste sider?” blev jeg for nylig spurgt. Det var dælme svært. Man ender med at sidde og tænke i strategier, relationer og overveje hvilket svar, ens måske fremtidige arbejdsgiver gerne vil høre. For ikke at tale om, at der nu også er meget mere på spil. Nu handler det ikke kun om ekstra lommepenge, men om karrieredrømme, ønskearbejdspladser og fremtid.

For nogle kan det dog være svært nok overhovedet at blive kaldt til samtale. For hvordan sikrer man sig at ens ansøgning skiller sig ud i den tårnhøje bunke. Hvordan sørger man for, at arbejdsgiveren finder en interessant eller kreativ, intelligent, original eller spændende nok, til at ville vide mere? 🤔

Én af de ting, jeg altid har været god til er at lave ansøgninger. Jeg har også skrevet mange, rigtig mange endda. Siden jeg var 12 år har jeg sprunget rundt på arbejdsmarkedet – fra det lille private med babysittere og serveringspersonale, til det store med åbne kontorlandskaber, mænd i jakkesæt og mødelokaler. Der er røget mange jobansøgninger henover disken og med årene føler jeg, at jeg har fået en god fornemmelse for, hvad en god ansøgning skal indeholde og især også hvordan den skal sættes op.

👩🏼‍💻Der er ikke nogen opskrift på en jobansøgning med garanti for jobsamtale, men der er rigtig mange ting man selv kan gøre, for at øge sine chancer.

Indenfor det sidste år har C og jeg sendt et hav af jobsamtaler afsted til Hawaii og de ansøgninger vi har sendt afsted, har ændret sig meget fra begyndelsen til nu. Vi har lært meget af vores jobsøgning, blandt andet, at det er utrolig svært at få kontakt til den anden side af jorden. Derudover at det er essentielt, at dine kvaliteter skinner igennem i din ansøgning, ellers ender du i kurven med “glemte ubesvarede mails.”

Der er som regel to elementer i en jobansøgning: en motiveret ansøgning og et CV. I din motiverede ansøgning skal dit kreative sprogbrug og fine formuleringer i brug. I dit CV handler det om at være kortfattet og have øje for hvad, der er relevant. De fleste mennesker kan på relativt kort tid, få skrevet indholdet til begge elementer, det er bare ikke alle, der har overskuddet, kreativiteten og den digitale snilde til, at få sat de to elementer op på en lækker og let-læselig måde, der både udstråler evne til at tænke ud af boksen men også flair for at kommunikere et budskab.

💡Her kommer et tip!

Før C og jeg begyndte vores Hawaii-jobsøgning faldt vi over *Novorésumé, som er et virkelig nemt og brugbart værktøj til at udvikle en jobansøgning eller bare et CV. Vi blev begge ret hooked på hele konceptet og har faktisk siddet ret længe og hygget os med vores ansøgninger (lyder fjollet, men det var ret hyggeligt!).

Man opretter en bruger og kan så bruge deres værktøj helt gratis, lave sit CV og downloade det som pdf. Har man lyst til at betale for lidt flere funktioner, kan man gøre det, men jeg synes at der er masser af fede features at hente på gratisversionen. Der er mange forskellige templates og layouts at vælge imellem, og så udfylder man bare med sine egne oplysninger.

Vi har begge fået ret meget positiv respons på vores jobansøgninger og særligt CV’er fra virksomheder, som har rost den måde vi har sat det hele op på og jeg tror helt klart, at det gør en kæmpe forskel at man ikke blot sender et hvidt dokument, hvor man har listet sin erhvervserfaring i vilkårlig rækkefølge. Med værktøjet her slipper du for at bruge en masse tid på at sidde og lege i inDesign eller lignende og alligevel ikke blive tilfreds i sidste ende 👏🏼.

For os har det i hvert fald betydet masser af interesse fra amerikanske virksomheder – måske det også kan betyde noget for dig.

Prøv det her og find ud af hvordan din ansøgning skal se ud. Rigtig god torsdag!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Ældre indlæg

9 bøger jeg drømmer om at læse denne sommer