April Goals // Health, work & GoDream collaboration

Snackværdige Rugboller med chokolade

Min største guilty pleasure når jeg er på farten er Lagkagehusets Chokorug – hvilket måske er underligt når man tænker på alle deres andre søde sager (nu man alligevel er i Lagkagehuset). Men jeg går sjældent forbi bageriet i lufthavnen uden at hapse lidt godter med til flyveturen (tror faktisk aldrig det er sket)… Og en tur på Strøget er heller aldrig fuldendt uden et smut forbi de syndige små hapsere. For det ER jo godt nok en rugbrødsbolle fyldt med nærende kerner but let’s be honest, de havde altså ikke været halvt så lækre uden chokolade…

Synes du ligesom jeg også at det er lidt sjovere (OG billigere!) at lave de dersens guilty pleasures selv, så kom i gang! Det er faktisk super nemt at lave sine egne chokorug men det kræver lidt tid både til forberedelse og hævning, så det er altså ikke noget man lige beslutter når først cravingen er sat ind. Faktisk skal du gå i gang dagen før, men til gengæld lover jeg at de holder sig lækre til du har fået dem alle sammen spist.

Ingredienser (ca. 25-30 stk.)

Fordej (Laves dagen før)

  • 10 g. gær
  • 3 dl. koldt vand
  • 200 g. hvedemel
  • 200 g. rugmel

Kernemasse

  • 150 g. knækkede rugkerner
  • 100 g. hørfrø
  • 65 g. solsikkekerner
  • 5 dl. vand

Slutmasse

  • 200-250 g. mørk chokolade
  • 15 g. lys sirup
  • 2 tsk. kakaopulver

Topping

  • 250 g. hasselnødder, hakkede

Fremgangsmåde

Fordej

Dagen før opløser du gæren i det kolde vand.

Tilsæt de to meltyper og bland det hele godt. Det kan godt lade sig gøre at ælte det sammen med en ske, men for at det hæver lidt bedre kan du med fordel lige give det en kærlig hånd.

Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur til næste dag.

Kernemasse

Kom kerner og vand i en gryde og lad det koge op under omrøring.

Tag gryden af varmen og lad det stå i halvanden time eller mere. Rør engang imellem.

Slutmasse

Hak den mørke chokolade efter behov.

Bland ingredienserne i en skål. Det er meget tørt men skal bare lige blandes så sirup og kakao fordeler sig om chokoladen.

Fór to badeplader med bagepapir.

Tilsæt nu fordejen og kernemassen og ælt det hele godt sammen til en ensartet dej. Der skal æltes til for at både chokolade og kerner fordeler sig jævnt i fordejen. Dejen skal være klistret og du kan derfor med fordel gøre hænderne våde når du skal forme bollerne.

Tag en klump på omkring 70 gram op, form den til en lidt flad bolle og vend den i de hakkede hasselnødder (jeg hakker mine så jeg har en halvdel, der er finthakket og en lidt grovere halvdel). Læg den på bagepladen og fortsæt til du har omkring 25-30 boller.

Dæk med hviskestykke og lad efterhæve i 2 timer.

Stil en bredbundet bradepande nederst i ovnen og tænd den på 250/275? (alm. ovn).

Når ovnen er varm sætter du første plade boller midt i ovnen og hælder 2 dl. vand ned i den bredbundede bradepande – det giver bollerne ekstra sprød skorpe. Skru nu ned på 200? og bag bollerne i 45-50 min.

Server dem lune eller opbevar dem i en tætlukket beholder!

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Ældre indlæg

April Goals // Health, work & GoDream collaboration