Sneak peek fra #30days30girls30minutes photoshoot

All-time Favorite Chocolate Chip Scones

En rigtig god chokoladescone går sjældent forbi min snude, hvis jeg passerer et af byens bagerier. Mange synes scones er kedelige og tørre og vil langt hellere sætte tænderne i en rigtig klistret basse, hvis det endelig skal være, men for mig er scones virkelig indbegrebet af godt bagværk!

Tilgengæld er det faktisk også en svær kunst at mestre… det bygger jeg på erfaring og masser af smagsprøver, for det er ikke alle, der formår at få de små semi-bolle, semi-kage skabninger lige lækre. Jeg har prøvet virkelig mange opskrifter og rigtig mange af dem har været lige til at smide ud (ja jeg er en rigtig scones-kritiker) men på Hawaii fandt jeg en opskrift, som bare sad lige i skabet. Desværre har jeg ikke kunne finde frem til den efterfølgende, men i går fik jeg bikset en omgang sammen – lidt på gefühlen – som endte med at blive næsten lige så god!

Hemmeligheden er balancen ml. sukker, vanilie, chokolade og salt. Og så er der naturligvis kærnemælk i, for at give dem den helt rigtige tekstur.

Fra mig til jer!

Ingredienser (14-16 stk.)

  • Ca. 350 g. hvedemel
  • 2,5 dl. kærnemælk
  • 100-120 g. hakket mørk chokolade
  • 125 g. stuetempereret smør
  • 2 spsk. sukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniliepulver
  • 1/2 tsk. natron
  • 1/2 tsk. groft salt
  • 1 æg (+1 til pensling)

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175?(varmluft).

Bland mel, sukker, bagepulver, natron, salt og vaniliepulver i en skål.

Pisk æg og kærnemælk sammen med en gaffel.

Skær smørret i tern og kom det i de tørre ingredienser. Smuldr smør og melblandingen sammen med hænderne til det ligner tørre krummer. Hæld nu mælkeblandingen i og ælt til en ensartet dej.

Vend dejen ud på en meldrysset bordplade og kom den hakkede chokolade udover dejen. Ælt dejen til chokoladen er indkorporeret jævnt. Dejen må ikke være for tør men skal kunne hænge sammen.

For to bageplader med bagepapir.

Rul dejen ud til en pølse og træk forsigtigt 14-16 dejklumper herfra. Jeg kan godt lide at mine scones er lidt rustikke, men ellers kan du skære dejen i lige store dele eller bruge en udstikker. Fordel klumperne på bagepladerne.

Pisk et æg sammen med en gaffel og pensl sconesne før de kommes i ovnen og bages i ca. 20 min. til de har fået lidt farve. Evt. kan du trykke forsigtigt med fingeren midt på en scone, hvis dejen hopper op igen er de færdige.

Spis dem gerne mens de er lune, men ellers gemmes de i en tætsluttet plasticpose for ikke at blive tørre.

Velbekomme!

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Ældre indlæg

Sneak peek fra #30days30girls30minutes photoshoot