Smil - det er fredag!

Skal du på loppemarked? – her kommer 6 tips til et godt salg!

Loppesæsonen er ved at være på sit allersidste, før du igen må pakke dine resterende sager sammen og smide dem i kælderen. Det giver plads til at tænke lidt over hvad der egentlig gør et godt salg, når man nu beslutter sig for at “lege butik” for en dag!

Jeg har efterhånden meget erfaring med at stå på loppemarked, da det er noget min mor og jeg har gjort sammen i mange år, så her kommer mine allerbedste tips til dig, der allerede nu overvejer at booke en plads til næste sæson:

Undersøg markedet

Ofte er der stor forskel på hvad, der er i højeste kurs på de forskellige markeder. Nogle markeder er kendt for at have et stort udbud af tøj – derfor er mange af markedets gæster også ude for at kigge efter netop dét, og så dur det ikke at du står med en bod fuld af gammelt legetøj. Lav lidt research og book en bod på et marked, der passer til det, du gerne vil sælge.

Vær’ kritisk

Når du står i kælderen og fylder flyttekasse efter flyttekasse med ting, der skal med på lopperen, så vær’ kritisk! Det er så nemt at smide det hele ned og jeg tror at mange af os har en tendens til at tænke “det er der sikkert nogle, der kan bruge,” men ofte, så er det ikke helt sådan det hænger sammen. Prøv at overvej hvem der kunne have brug for det, du står med i hænderne, hvis du ikke hurtigt kommer på et svar, så er der nok ikke nogen, der kan bruge det…

Kom tidligt

Mange loppemarkeder starter enten om morgenen eller tidlig formiddag, dog bliver der ofte åbnet op for stadeholdere allerede én eller to timer før. Førhen havde jeg en idé om at folk da ikke gad at stå tidligt op for at sætte et par borde op, men sidenhen har jeg fundet ud af at nogle mennesker virkelig lever af at være på loppemarked. Derfor skal du altså ikke sætte dine penge på at få en god plads, hvis du hellere vil sove længe. Desuden er der mange gæster, der tager tidligt på loppemarked for at få fingrene i de gode varer, du frasiger dig altså en håndfuld købevillige kunder ved at komme sent.

Udnyt pladsen

Størrelsen på din loppebod varierer meget fra marked til marked, men uanset om du har 3 eller 10 kvm. kan du sagtens udstille en masse sager, det handler om at udnytte pladsen så vidt muligt. Det kan du gøre ved at overveje hvordan du vil stille dine borde/reoler – laver du en hestesko eller én lang række kunderne kan passere. Har du ikke nok borde med, kan du med fordel vende de tomme flyttekasser om og bruge dem til udstilling. Desuden skal du tænke over at lave en pæn opstilling som tiltrækker dine kunder – det er de færreste, der får lyst til at komme tættere på hvis du har lagt alt i én stor rodet bunke.

Sælg fornuftigt

Man kan hurtig blive nærig – det gælder både kunde og sælger. Pludselig tager man sig selv i at holde fast ved en 5’er mere eller prutte om hvorvidt det par sko koster 30 eller 40 kroner. Har du en bod skal du huske på at det handler om at komme af med alt det, du ikke længere kan bruge, og komme hjem med lidt mere på lommen. Uanset hvor meget du har i krukken når dagen er omme, så er det bedre end udgangspunktet. Du kan derfor med fordel lade være med at sætte prisen urealistisk højt fra starten. Husk på at du er på et loppemarked – ellers bør du prøve at sælge dine ting online, hvor folk er villige til at betale liige lidt ekstra.

Giv plads til kunden

Der er ikke noget værre end at blive pustet i nakken når man går rundt og shopper. Gæster på et loppemarked, er ude for at hygge sig og jagte gode tilbud. Giv derfor plads til dine kunder, så de kan komme tæt på dine sager, uden at føle sig overvåget. Drop salgsreplikker som “kan jeg hjælpe dig med noget?” eller “er der noget specifikt du er ude efter?” – du arbejder ikke i Vero Moda på Strøget.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Ældre indlæg

Smil - det er fredag!